7 sfaturi pentru a fi parteneri mai buni in relatii

Trebuie citite

Niciodata nu pierdeti daca iubiti. Totdeauna veti pierde daca va abtineti. – Barbara de Angelis

Relatiile care ne confera un sens in viata sunt importante pentru bunastarea si fericire noastra, iar calitatea rolului nostru in aceste relatii este ceea ce conteaza cel mai mult.In momentul in care o relatie trece printr-o perioada dificila, de cele mai multe ori, ne vom uita la parteneri pentru a accentua toate lucrurile care ne enerveaza, punandu-le toate greutatile in spate. Realitatea este ca ar trebui sa ne analizam propriul comportament pentru ca asta este tot ce putem controla…

Iata cele 7 sfaturi pentru a deveni parteneri mai buni in relatii:

1. Uitati-va bagajele
Cu totii avem un bagaj. Fie ca sunt asteptarile pe care le aducem cu noi din copilarie sau din experientele fostelor relatii, bagajele ne opresc din a realiza potentialul real al legaturii noastre actuale.

Fiecare dintre noi, la un moment dat, s-a simtit singur, gol sau insuficient. Indiferent de ce avem, mereu ni se pare ca lipseste ceva. Calea de scapare este sa va cunoasteti cu adevarat. Mai intai, deveniti confortabili intr-o relatie cu voi insiva si totul va incepe sa se aseze.

2. Sustineti partea celuilalt
De cele mai multe ori, atunci cand se isca un conflict, o persoana isi sustine punctul de vedere iar cealalta crede opusul. In momentul in care incercam sa ne argumentam opinia, cautam dovezi pentru a o sustine si facem acest lucru pana cand simtim ca am castigat.

Imaginati-va…ce s-ar intampla daca am schimba partile? In loc sa adunati dovezi pentru a va sustine punctul de vedere, incercati sa faceti acelasi lucru dar pentru partea opusa a povestii.

Ar fi corect sa spunem ca ambele variante expun probleme valide si daca ati vrea, ati putea argumenta in favoarea oricareia dintre cele doua parti. In momentul in care incepeti sa priviti din unghiul opus, veti descoperi ca exista un oarecare adevar ce sustine opozitia.

De fapt, veti ramane uimiti cat de convingatori puteti deveni – atat de convingatori incat veti gasi o calea prin care sa incheiati conflictul.

3. Reactionati mai putin
In mijlocul unei situatii emotionale, exagerarea este o reactie normala. Este usor sa ne dam seama de momentul in care o persoana exagereaza. Cu toate acestea, nu vom fi la fel de capabili pentru a ne da seama de momentul in care noi am exagerat.

Actiunile noastre se dezvolta in functie de ceea ce simtim. Si uneori, suntem atat de incarcati de emotii incat vom actiona pe masura. Diminuarea reactiilor nu inseamna ca ignoram sau minimizam problema, ci doar ca ne controlam exagerarea in fata acestora.

Secretul pentru reactiile amortizate este comportamentului in functie de ceea ce ne dorim sa simtim, nu de ceea ce simtim la momentul respectiv.

4. Nu va mai plangeti, incepeti sa exclamati

Citeste continuarea articolului aici: 7 sfaturi pentru a fi parteneri mai buni in relatii

Cele mai recente

10 Electrocasnice de Avangardă pentru Bucătăria Modernă

Într-o lume în care tehnologia evoluează cu rapiditate, bucătăria nu este o excepție. Electrocasnicele de avangardă transformă modul în...

Articole recomandate