Ultimele publicate

Ce metoda ar trebui sa folosim pentru conservarea alimentelor: uscarea prin inghet sau deshidratarea

Niciodata nu stim ce dezastru ne asteapta, dar este intotdeauna bine sa fii pregatit. Te-ai putea confrunta cu situatii limita de foamete, insa, astfel de imprejurari ar putea fi evitate daca ai pastrat alimente conservate.Nu ti-ai putea utiliza frigiderul si, in plus, exista alimente pe care nu ar mai trebui sa le pastrezi la rece. Chiar daca ai putea oricand sa mananci alimente din conserve, ti-ai putea prezerva mancarea aleasa prin cateva tehnici de conservare, respectiv uscarea prin inghet sau deshidratare.

Cei care nu cunosc foarte multe despre aceste tehnici ar putea crede ca sunt destul de similare, dar este important sa stim diferentele pentru a le intelege mai bine.

1. Proceduri

Deshidratarea alimentelor, precum indica si numele, implica eliminarea completa a apei din continut. Iata cum se desfasoara procesul de deshidratare:

• Mancarea este incalzita incet la temperaturi in jurul a 50 pana la 70 de grade Celsius, in functie de tipul alimentelor. Acest pas este necesar pentru eliminarea apei din produse.
• De cele mai multe ori, un ventilator va distribui caldura in mod egal prin alimente.
• Procesul poate dura intre 8 si 12 ore, uneori chiar mai mult.

Intre timp, uscarea prin inghet pare a fi un procedeu relativ asemanator, deoarece presupune deshidratarea mancarii. Este mai costisitor si, de multe ori, destul de dificil de efectuat in casa, dar presupune urmatorii pasi:

• La inceput, mancarea este inghetata.
• Apoi, va fi asezata intr-un container etansat, care va vaporiza continutul de apa.

Citeste continuarea articolului aici: Ce metoda ar trebui sa folosim pentru conservarea alimentelor: uscarea prin inghet sau deshidratarea

Latest Posts

Nu rata nici