Concluzia a 2 studii distincte: prietenia este cheia pentru relatiile de succes

Trebuie citite

Samuel Taylor Coleridge a spus candva, „iubirea e precum o floare; Prietenia este precum un copac protectiv.” O buna prietenie este esentiala atunci cand vine vorba despre implicarea in relatie si satisfactia sexuala. Iubirea nu inseamna ca trebuie sa respectam cu strictete nevoile si dorintele partenerului. Iubirea nu necesita intalniri dese sau flirt.Dragostea adevarata nu se masoara dupa frecventa relatiilor sexuale cu partenerul. Baza iubirii o stabileste prietenia. Aceasta este cel mai important ingredient pentru a completa reteta iubirii.

Cercetarile efectuate in cadrul Universitatii Purdue au dedus faptul ca prietenia, nu sexul, reprezinta secretul pentru o relatie de iubire indelungata.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele implicate intr-o relatie ce valorificau prietenia lor cu partenerul formau legaturi de iubire mult mai stranse si erau mai satisfacuti din punct de vedere sexual decat cuplurile care nu puneau accent pe prietenie in relatiile lor. Studiul a fost efectuat pentru a afla magnitudinea influentei prieteniei in relatii.

Prin urmare, echipa a impartit cercetarile intre doua tipuri diferite de cupluri.

In primul studiu, 190 de studenti care se aflau intr-o relatie de aproximativ 18 luni au fost adusi si rugati sa completeze anumite chestionare pentru a cuantifica dedicatia si implicatia pe care le-au investiti in propriile relatii, dar si pentru a estima sperantele pentru viitor. Dupa 4 luni, cei 190 de studenti au fost contactati pentru o actualizare a datelor.

Citeste continuarea articolului aici: Concluzia a 2 studii distincte: prietenia este cheia pentru relatiile de succes

Cele mai recente

10 Electrocasnice de Avangardă pentru Bucătăria Modernă

Într-o lume în care tehnologia evoluează cu rapiditate, bucătăria nu este o excepție. Electrocasnicele de avangardă transformă modul în...

Articole recomandate