Cum sa alegi canapeaua perfecta

Trebuie citite

Probabil cel mai greu pas in amenajarea unui living este alegerea canapelei. Nu pentru ca nu ai avea suficiente modele, ci pentru ca detii o sumedenie de informatii cu privire la decorarea unei incaperi si nu stii cum sa le aplici in cazul tau.

Ca sa nu mai vorbim si de zecile sau chiar sutele de imagini cu livinguri amenajate de designeri cunoscuti care iti vin in minte, dar nu stii dupa ce criterii s-au ghidat.

Desi iti imaginezi patru sau cinci modele de canapele perfecte pentru livingul tau, inca nu te poti decide ce culoare sa aiba. Este mai mult decat firesc sa ai diferite indoieli cand vine vorba de o achizitie atat de importanta si costisitoare.

Noi te vom ajuta sa sa rezolvi clasicele trei dileme care pot aparea in momentul achizitionarii canapelei potrivite pentru tine si livingul tau.

Canapea cu doua locuri, cu trei locuri sau un coltar cu cinci locuri?

Cand alegi marimea canapelei, trebuie sa tii cont de urmatoarele elemente:

– Marimea camerei
– Spatiul disponibil
– Latimea usilor de la intrarea in casa si in bloc
– Proportiile celorlalte piese de mobilier din incapere

Regula de design interior spune in felul urmator: canapeaua nu trebuie sa ocupe mai mult de un sfert din suprafata camerei.

Daca ai un living lung si ingust, poti opta pentru un coltar in forma de L, dar daca ai un living patrat, ar fi mai bine sa alegi ori o canapea compacta de trei locuri, ori una de doua locuri si sa adaugi niste fotolii care pot fi amplasate de cealalta parte a masutei de cafea.

Citeste continuarea articolului aici: Cum sa alegi canapeaua perfecta

{{clean2}}

Cele mai recente

10 Electrocasnice de Avangardă pentru Bucătăria Modernă

Într-o lume în care tehnologia evoluează cu rapiditate, bucătăria nu este o excepție. Electrocasnicele de avangardă transformă modul în...

Articole recomandate