Imaginatia este mai importanta decat cunostintele. Cunostintele pe care le putem dobandi sunt limitate, fiecare dintre noi fiind capabili sa invatam si sa intelegem diferite aspecte; imaginatia poate implica o lume intreaga, cu tot ceea ce este de stiut si de inteles.Creativitatea apare atunci cand inteligenta incepe sa se distreze. – Albert Einstein (ambele citate)
Einstein a fost o persoana unica prin inteligenta sa, in sensul in care avea un talent extraordinar (si fara precedent?) de a intelege aspectele stiintifice ce nu puteau fi perimate decat de creativitatea sa nemarginita.
Dar acest articol nu este despre creativitatea Domnului Einstein – este despre modul in care va puteti extinde abilitatile creative ale creierului. Intotdeauna va exista cerere pentru minti creative; si acestea pot veni din partea unor artisiti, unor antreprenori, inovatori, scriitori precum si din partea unor contribuabili individuali din cadrul unor organizatii.
In acest articol vom prezenta cateva cai de a va extinde si influenta talentul creativ al mintii. Nu conteaza daca sunteti urmatorul Elon Musk sau un student de liceu care vrea sa ii dea un sens lumii inconjuratorare (si sa isi atribuie un loc in aceasta).
Daca doriti sa va valorificati creativitatea – si ar trebui sa faceti asta – acest articol va poate oferi cateva sfaturi utile.
Cum sa va antrenati creierul pentru a deveni mai creativ
1. Nu va mai ganditi la rezultat
Cele mai stralucite minti creative se axeaza asupra procesului, nu asupra rezultatului.
Traind momentul si concentrandu-se asupra sarcinilor ce trebuie finalizate in imprejurarea actuala, un bun inovator va intelege fara probleme care este probabilitatea ca un produs sa aiba un rezultat favorabil.
Bucurati-va de drum. Finalul se poate descurca si de unul singur.
2. Nu acordati atentie criticilor
Nota personala: ca si scriitoare, sunt predispusa la critica propriilor lucrari – uneori la un nivel obsesiv. Si stiti ce? Atunci cand fac asta, calitatea muncii mele scade. Nu mai pot gandi clar.
In momentul in care un creator se relaxeaza (mai multe despre acest aspect in cele ce urmeaza) si se distanteaza de orice credinta autoimpusa, ideiile incep sa curga. Ca tot vorbim despre asta…
3. Relaxati-va
…
Citeste continuarea articolului aici: Cum sa-ti inveti creierul sa fie mai creativ