De ce plansul denota faptul ca sunteti puternici din punct de vedere mental

Trebuie citite

Nu trebuie sa ne fie niciodata rusine de propriile lacrimi. – Charles Dickens

Stiati ca plansul este, de fapt, foarte bun pentru voi? Conform cercetatorului si expertului in neurologie, Dr. William H. Frey II, „Plansul, pe langa ca este un raspuns uman la suparare si frustrare, este extrem de sanatos pentru corp.Plansul este o metoda naturala de a reduce stresul emotional care, in cazul in care nu este tinut sub control, poate afecta intr-un mod negativ corpul, marind riscul de boli cardiovasculare dar si de aparitie a unor tulburari asociate acestuia”.

Cercetatorii au aratat ca 85% dintre femei si 73% dintre barbati se simt mai putin nervosi sau tristi dupa ce au plans. Multa lume crede ca plansul ii face sa para mai slabi sau incapabili sa se descurce in viata sau sa isi controleze emotiile; in realitate, plansul reprezinta chiar opusul!

Iata 5 motive pentru care plansul denota faptul ca sunteti puternici din punct de vedere mental:

1. Faceti fata propriilor emotii

Atunci cand va eliberati de emotiile negative care, pana la urma, nu va avantajeaza in nici un fel, inseamna ca ati incetat sa mai fugiti de propriile emotii. Le infruntati si le acceptati, permitandu-le sa va acapareze. Dupa ce va permiteti astfel de sentimente si le lasati sa isi urmeze cursul, scapati de ele si nu reflectati asupra lor pentru mult timp.

Plansul nu arata incapabilitatea manevrarii vietii de zi cu zi; inseamna ca aveti o abilitate MAI MARE de a va descurca in orice problema, pentru ca nu incercati sa fugiti de ea. Va mentineti pozitia si traiti momentul, indiferent de ce ar putea acesta sa aduca in vietile voastre.

Daca trebuie sa plangeti, corpul vostru trebuie sa elimine energia in exces sau sa se revigoreze in urma unui eveniment stresant. Si trebuie sa acceptati acest fapt fara a va simti rusinati sau sa va gasiti vreo scuza.

2. Nu puneti valoare pe parerea altor persoane in ceea ce va priveste

Plansul reprezinta afisarea suprema a vulnerabilitatii; este nevoie de foarte mult curaj pentru a arata si aceasta latura altor persoane, fara a va pasa de parerea lor.

Traim intr-o lume mult prea structurata, in care suntem descurajati din a ne afisa emotiile, doar pentru ca s-ar putea sa intrerupa cursul obisnuit al zilei, sa ne faca mai putin productivi sau din oricare alt motiv absurd.

Citeste continuarea articolului aici: De ce plansul denota faptul ca sunteti puternici din punct de vedere mental

Cele mai recente

10 Electrocasnice de Avangardă pentru Bucătăria Modernă

Într-o lume în care tehnologia evoluează cu rapiditate, bucătăria nu este o excepție. Electrocasnicele de avangardă transformă modul în...

Articole recomandate