Ghid practic in alegerea coltarului potrivit pentru living

Trebuie citite

Fara doar si poate spatiul cel mai utilizat, datorita dimensiunii si functiilor pe care le are, este livingul. Coltarul este piesa centrala de mobilier si nu poate fi ales fara o documentare in prealabil. Indiferent de activitatea pe care doresti sa o desfasori, coltarul are menirea de a oferi relaxare, utilitate si confort.

De aceea nu trebuie sa punem accent decat pe aspect in momentul achizitionarii, ci si pe materialul din care este confectionat astfel incat sa poata fi usor de curatat daca se murdareste, sau pe confortul pe care il ofera, totusi va fi obiectul cel mai utilizat de membrii familiei.

Desi denumirea lui te poate duce cu gandul la pozitionarea intr-un colt al camerei vei constata ca nu este obligatoriu acest lucru. Un living mare va putea permite pozitionarea centrala a coltarului, delimitand astfel zona de relaxarea de cea de dining.

Cum faci alegerea potrivita astfel incat sa tii cont de toti factorii? Mai jos regasesti cateva sfaturi care te vor ajuta si iti vor simplifica munca.

Alege un coltar realizat din materiale rezistente

Un coltar pe care vor sari niste copii mici sau care va fi utilizat frecvent trebuie sa aiba o structura din lemn de esenta tare, sau chiar din metal, asa ca evita-le pe cele din PAL, chiar daca ti se par mai ieftine.

De asemenea, coltarul nu trebuie sa se clatine pe schelet, iar elementele componente trebuie sa fie prinse cu suruburi metalice, in niciun caz lipite cu adeziv.

In ce priveste tapiteria, ai la dispozitie cateva optiuni des intalnite, precum pielea (naturala sau ecologica), stofa (din fibre naturale sau sintetice) si combinatiile din materialele de mai sus. Fiecare dintre acestea vine cu avantajele si dezavantajele specifice, astfel:

Tapiteria din piele arata elegant, se curata fara efort si se armonizeaza usor cu mai multe stiluri de amenajari interioare. Coltarele tapitate cu piele trebuie asezate departe de sursele de caldura sau de fereastra, pentru a nu fi decolorate de razele soarelui. Ecologica sau naturala, pielea se zgarie usor, asa ca ar fi bine sa o acoperi cu niste cuverturi.

Tapiteria din fibre sintetice ofera un confort deosebit si este ideala pentru familiile cu copii, datorita faptului ca se poate curata usor. Modelele de coltare, de exemplu, tapitate cu poliester, pot fi curatate rapid cu alcool sanitar, spre deosebire de cele din catifea, care necesita ingrijire speciala.


Citeste continuarea articolului aici: Ghid practic in alegerea coltarului potrivit pentru living

{{clean2}}

Cele mai recente

10 Electrocasnice de Avangardă pentru Bucătăria Modernă

Într-o lume în care tehnologia evoluează cu rapiditate, bucătăria nu este o excepție. Electrocasnicele de avangardă transformă modul în...

Articole recomandate