Interventiile chirurgicale: sfaturi post-operatorii

Trebuie citite

Interventiile chirurgicale reprezinta unul dintre tratamentele prescrise de catre doctori, pe langa terapiile farmaceutice. Procedura implica administrarea unei anestezii locale sau generale dar si incizii, fiind o operatiune invaziva. Avand in vedere ca preventia complicatiilor face parte din telul post-operatoriu, avem cateva recomandari pe care ar fi bine sa le urmati in urma interventiilor chirurgicale.Prevenirea infectiilor
Infectia este una dintre cele mai comune complicatii in urma interventiilor chirurgicale, din moment ce acestea implica incizii in piele si manipularea organelor interne. Asa ca, este vital sa luati cateva masuri de preventie impotriva infectiilor.

Spalarea mainilor ramane una dintre cele mai eficiente masuri de preventie a infectiilor. Facem asta inainte si dupa contactul cu diferite suprafete, precum si inainte de a manca si dupa ce mergem la toaleta. Persoana nu ar trebui sa atinga zona de incizie sau de operatie pentru a preveni introducerea microorganismelor care cauzeaza infectia.

De obicei, pacientii sau apropiatii acestora sunt instruiti de catre medici asupra tehnicii de imbracare si aplicare dar li s-ar putea spune ca in cazul lor, este nevoie ca asistenta medicala sa ii imbrace in cadrul spitalului sau al clinicii.

Conform Very Well, aspectul zonei in care s-a efectuat interventia ar trebui sa fie verificat de semne ale infectiilor precum iritatii sau decolorare, umflaturi, prezenta puroiului si un miros neplacut. Doctorul ar trebui informat daca se descopera oricare dintre simptomele mentionate.

Prevenirea pierderii de sange
Datorita inciziilor din timpul si in urma operatiilor, pierderea de sange este o alta complicatie post-operatorie. Conform co-directorului de la Centrului International de Ordin Comun pentru Siguranta Pacientilor, Peter B. Angood, precum este citat de catre WebMD, doctorul va cerceta pentru semne de sangerare in urma interventiei cu scopul de a evalua stadiul hemoragiei si a cantitatii de sange pierdut.

Asistentii medicali vor tine sub control cantitatile de lichide oferite si frecventa urinarii pentru a putea determina echilibrul de fluide din corpul pacientului. In camera de recuperare, pacientului ii sunt administrate fluide prin vene. Odata ce respectiva persoana si-a recapatat constiinta, este sfatuita sa informeze cadrul medical responsabil imediat ce observa sangerari.

Citeste continuarea articolului aici: Interventiile chirurgicale: sfaturi post-operatorii

Articolul precedentManagementul fibrilatiei atriale
Articolul următorCeaiul de lavanda

Cele mai recente

10 Electrocasnice de Avangardă pentru Bucătăria Modernă

Într-o lume în care tehnologia evoluează cu rapiditate, bucătăria nu este o excepție. Electrocasnicele de avangardă transformă modul în...

Articole recomandate