Lintea pentru gestionarea diabetului si pentru prevenirea cancerului

Trebuie citite

Lintea poate oferi foarte multe fibre, proteine, zinc, fier, potasiu, folat si vitamine B. De fapt, doar ¾ dintr-o cana de linte gatita contin 12 grame de fibre si 13 grame de proteine.Lintea poate fi de mai multe feluri, de la soiul verde inchis pana la cel rosu si mic sau soiul cu boabe mai mari. Lintea rosie este perfecta pentru supe, in timp ce boabele verzi merg mai bine in salate. Iata cateva dintre beneficiile uimitoare ale lintei.

Beneficiile pentru sanatate ale lintei:

1. Gestionarea diabetului
Un studiu efectuat de Anderson si Bridges a aratat ca din toate categoriile de alimente, cele mai mari cantitati de fibre erau intalnite in familia de leguminoase. Lintea, impreuna cu mazarea si fasolea, face parte din aceasta familie.

Fibrele dietetice prezente in alimente precum lintea ajuta la controlul nivelului de zahar din sange. Incetinesc rata cu care mancarea este absorbita de sange, astfel mentinand constant nivelul de zahar din circulatie.

2. Sanatatea digestiva
Lintea este bogata in fibre dietetice si deci, ar trebui sa se afle pe lista voastra de cumparaturi daca va doriti sa va imbunatatiti motilitatea intestinala. Cantitatea mare de fibre insolubile prezente in linte absorb apa din tractul digestiv, marindu-se in volum si eliminand deseurile din tractul digestiv.

Toate aceste calitati fac lintea un regulator minunat pentru digestie si ajuta la prevenirea sindromului de intestin iritabil, constipatiei, diverticulitei, bolilor intestinale inflamatoare si diareii.

Pentru a putea profita de beneficiile digestive in urma consumului de linte ar trebui sa beti destula apa, asa incat fibrele asimilate sa absoarba destule lichide.

3. Sanatatea inimii

Citeste continuarea articolului aici: Lintea pentru gestionarea diabetului si pentru prevenirea cancerului

Cele mai recente

10 Electrocasnice de Avangardă pentru Bucătăria Modernă

Într-o lume în care tehnologia evoluează cu rapiditate, bucătăria nu este o excepție. Electrocasnicele de avangardă transformă modul în...

Articole recomandate