Motivele pentru care ati face bine sa mancati alune zilnic

Trebuie citite

Luand in calcul faptul ca nu sunteti alergici la ele, consumul alunelor in fiecare zi poate fi foarte benefic, spun expertii. Acestea sunt incarcate cu fibre, antioxidanti, grasimi sanatoase, cupru, mangan, fosfor, niacina, tiamina si vitamina E; din aceasta cauza sunt o gustare zilnica minunata!Bucuria unei maini de alune in fiecare zi, adica aproximativ 20 de grame, este tot ce aveti nevoie pentru a profita de o sanatate perfecta si un risc scazut de anumite boli.

Un alt lucru minunat legat de alune este faptul ca sunt mult mai ieftine decat alte nuci, precum fisticul, migdalele si alunele de padure, desi sunt la fel de sanatoase precum toate acestea. Mai mult, alunele sunt atat de versatile, adica va puteti bucura de ele intr-o larga varietate de preparate – fierte, prajite, sub forma de unt si multe altele!

Iata cateva motive pentru care o mana de alune zilnic poate tine doctorul la distanta:

Alunele ajuta la reglarea zaharului din sange
Expertii spun ca prin consumul de alune puteti preveni nivelurile nedorit de mari ale zaharului din sange. Cu alte cuvinte, daca le mancati zilnic, veti reusi sa va mentineti nivelul de energie la un nivel stabil si scadeti riscul de dezvoltare a diabetului.

Alunele ridica moralul
Sunteti suparati? Mancati o mana de alune pentru a va ameliora starea. Acest efect apare deoarece, alunele crocante contin un amino acid numit triptofan, cunoscut pentru capacitatea sa de a accentua nivelul de serotonina care va va face mai fericiti.

Alunele imbunatatesc memoria

Citeste continuarea articolului aici: Motivele pentru care ati face bine sa mancati alune zilnic

Cele mai recente

10 Electrocasnice de Avangardă pentru Bucătăria Modernă

Într-o lume în care tehnologia evoluează cu rapiditate, bucătăria nu este o excepție. Electrocasnicele de avangardă transformă modul în...

Articole recomandate