Reguli pentru o pozitie corecta pe scaunul de la birou

Trebuie citite

Alegerea scaunului de birou potrivit pentru nevoile tale este esentiala, dar la fel de important ca si alegerea scaunului potrivit este sa stii cum sa il instalezi corect.

O pozitie buna de sedere este extrem de importanta, avand in vedere numarul de ore petrecute la birou pana la sfarsitul zilei. Efectele nocive ale unei pozitii incorecte sunt evidente pe termen scurt, mediu si lung sub forma de oboseala, durere si leziuni.

Recomandam intotdeauna sa investesti in ergonomie si sa optezi pentru scaune ergonomice, deoarece, in cele din urma, este o investitie in sanatate si confort. Dar ideea merge mai departe, si anume ca, daca mentinem o buna forma posturala, performanta si motivatia vor fi mai mari.

Iti vom oferi cateva indrumari simple pentru a sti cum sa stai bine la birou, sa iti configurezi perfect scaunele si sa iti asiguri confortul necesar.

Regleaza inaltimea scaunului

Baza pentru o postura optima intr-un scaun de birou este reglarea corecta a inaltimii scaunului. Aceasta este una dintre cele mai importante ajustari, deoarece influenteaza celelalte ajustari, precum si pozitia intregului corp.

Ar trebui sa reglezi inaltimea scaunului astfel incat talpile sa fie perfect plate pe podea, iar picioarele sa formeze un unghi de 90° fata de scaun. Astfel, vei obtine un sprijin bun pentru coapse si picioarele vor avea o pozitie care nu va fi nici prea incordata, nici prea relaxata.

Dupa ce scaunul a fost reglat corect, urmatorul pas este reglarea spatarului. Scaunul trebuie sa fie prevazut cu un suport bun pentru spate si sa te asiguri ca pozitia coloanei vertebrale este dreapta.

In cazul in care spatarul scaunului tau este reglabil in inaltime, este important sa nu-l fixezi intr-o pozitie foarte inalta, pentru ca zona lombara sa beneficieze de un sprijin maxim, iar umerii sa aiba o anumita libertate de miscare.

Ajusteaza inaltimea cotierelor de la scaun

Atunci cand stai la birou, coatele ar trebui sa formeze un unghi de 90 de grade cu corpul, iar bratele si mainile sa formeze o linie dreapta, pentru a-ti proteja incheieturile.

Citeste continuarea aici: Reguli pentru o pozitie corecta pe scaunul de la birou

Cele mai recente

Mentine-ti locuinta mereu proaspata si curata

Organizarea casei poate fi un exercitiu care iti va purifica mintea si sufletul. Aseaza toate lucrurile acolo unde le...

Articole recomandate