Sfaturi pentru ca cel mic sa invete sa se joace singur

Trebuie citite

Te surprinde faptul ca cel mic nu se joaca singur? Una dintre problemele care ii ingrijoreaza cel mai mult pe parinti este ca cei mici din ziua de azi nu stiu sa se joace singuri.

Ei au nevoie de un adult care sa se joace cu ei sau cel putin sa fie prezent, iar parintii nu stiu care este motivul.

Poate fi din cauza ca sunt prea dependenti de noi sau pentru ca pur si simplu nu stiu sa se joace singuri. Invatarea de a se juca singuri este importanta pentru toti copiii.

Unii dintre copiii nostri vor ca noi sa ne jucam mereu cu ei, chiar daca au alti frati de varste similare.

Ei vor sa fim mereu prezenti, chiar si atunci cand sunt in parc sau la plaja, unde sunt alti copii cu care se pot juca.

Joaca cu parintii este benefica si, de obicei, le stimuleaza creativitatea. Dar ei trebuie sa invete sa se joace singuri si sa isi dezvolte propria lume interioara.

Beneficiile jocului solitar

S-ar putea sa iti para rau pentru un copil mic atunci cand il vezi jucandu-se singur, dar, in realitate, acest lucru este nejustificat, pentru ca este bine pentru dezvoltarea lui sa faca acest lucru.

Atunci cand copiii se joaca singuri, ei invata multe lectii pe care le vor purta cu ei toata viata. Timpul petrecut jucandu-se cu ei insisi ii ajuta pe copii sa devina oameni plini si fericiti.

De la varsta de doi ani pot incepe sa se joace singuri, fara ajutorul unui adult. Daca nu se joaca singuri, copiii nu vor invata sa exploreze lumea si sa interactioneze cu alti copii si cu mediul inconjurator.

Este una dintre modalitatile prin care copiii invata sa ia decizii pentru ei insisi. Nu il intrerupe pe cel mic atunci cand se joaca pe covorul lui preferat sau e absorbit de ceea ce face pe moment.

Din contra, poti profita de acele momente sa ai un pic de timp si pentru tine. Inseamna doar ca au descoperit o activitate pe care o fac incantati. E la fel de neplacut si pentru tine cand te intrerupe cineva atunci cand lucrezi ceva cu spor.

Puterea exemplului

Invata-i sa faca o activitate asemanatoare celei pe care o faci tu, important este sa le dai „instrumentele” potrivite.

Daca tu gatesti, da-le si lor, in bucatarie, un set de vase de jucarie unde sa amestece ceva cu o lingura de lemn.

Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru ca cel mic sa invete sa se joace singur

{{clean2}}

Cele mai recente

10 Electrocasnice de Avangardă pentru Bucătăria Modernă

Într-o lume în care tehnologia evoluează cu rapiditate, bucătăria nu este o excepție. Electrocasnicele de avangardă transformă modul în...

Articole recomandate