Cea-mai-buna-reteta-de-zacusca-cu-ciuperci.jpg

Zacusca cu ciuperci este o gustare excelenta si, fara indoiala, binevenita iarna. Se poate prepara din orice tip de ciuperca: ghebe, champignon etc. Daca folosesti ciuperci proaspete, nu este nevoie sa le gatesti in prealabil, ci sa le treci imediat prin masina de tocat carne sau sa le toci fin manual.

Se incinge uleiul, apoi se adauga ceapa tocata si se caleste bine pana iese uleiul deasupra, apoi se adauga ciupercile taiate manual pentru ca zacusca sa arate frumos. Dupa ce se fierb bine se pune ardeiul copt feliat in fasii, tot cu mana, pentru a asigura aspectul. Apoi se adauga bulionul, sarea, boabele de piper si foile de dafin, dai la fiert si gata.

Zacusca de vinete cu ciuperci

Coace vinete, gogosi si ardei. Cand ardeii si gogosarii sunt scosi de pe foc, adauga sare pentru a fi mai usor de curatat. Curata legumele si lasa-le sa se scurga cateva ore. Fierbe ciupercile si apoi toaca-le grosier. Taie ceapa si caleste-o pana devine maro aurie si usor moale.

Trece alternativ legumele prin masina de tocat carne deoarece, compozitia se omogenizeaza mai usor. Se adauga ciupercile, sosul de rosii, uleiul si condimentele. Amesteca bine compozitia astfel incat sa fie omogena. Gateste compozitia la foc mic.

Continua sa amesteci compozitia, astfel incat sa nu se lipeasca de fuldul cratitei. Vei sti ca zacusca de vinete cu ciuperci este gata, atunci cand devine mai usoara, iar bulele de ulei ies la suprafata.

Zacusca de ciuperci de padure

• 30 gogosi rosii
• 20 ardei galbeni
• 1-2 ardei (dupa gust)
• 12 cepe
• 1 l ulei
• 1 l bulion
• 3 kg ciuperci de padure (de preferinta Ghebe)
• 3 linguri sare

Mod de preparare zacusca cu ciuperci de padure

Da toate legumele prin masina de tocat carne, dar pastreaza-le in boluri separate pentru ca nu vor fi prajite in acelasi timp. Pune gogosarii rosii intr-o strecuratoare deasupra unui bol pentru a curge sucul.

Ciupercile proaspete se pun intr-o cratita, se acopera cu apa si se dau la fiert de cateva ori, se scurg, se pun sub jet de apa pentru a le curata bine, apoi se taie bucati mari si se pun intr-o cratita cu ulei pana se intaresc si apa se evapora din ele. Apoi pune-le intr-o strecuratoare pentru a scurge grasimea si trece-le prin masina de tocat carne.

Caleste pe rand toate ingredientele si apoi parcurge aceeasi pasi, la fel ca la zacusca de vinete cu ciuperci.

Cum se prepara zacusca de ciuperci?

Este o gustare excelenta si, fara indoiala, binevenita iarna. Se poate prepara din orice tip de ciuperci: ghebe, champignon etc. Daca folosesti ciuperci, nu este nevoie sa le gatesti in prealabil, ci sa le treci imediat prin masina de tocat carne.

Mod de preparare zacusca de ciuperci

Taie ceapa in cuburi. Se prajeste in ulei pana incepe sa se rumeneasca. Fierbe ciupercile (cel mai bine este sa pregatesti zacusca speciala din tulpini de ciuperci – aceasta ii va oferi o textura mai apetisanta). Trece-le prin masina de tocat carne si prin cea mai mica sita.

Pune ciupercile tocate, ceapa prajita cu ulei, pasta de rosii, sare si piper negru macinat intr-o cratita mare cu fund gros si invelis antiaderent. Se amesteca foarte bine. Din momentul fierberii, se lasa timp de 1,5 ore, amestecand aproape continuu. Pune zacusca cu ciuperci in borcane sterilizate si inchide cu capace sterilizate.

Intoarce borcanele cu susul in jos si acopera-le cu o patura calda pana se racesc complet

Cate calorii are zacusca de ciuperci?

Deoarece continutul de apa al ciupercilor este relativ mare, acestea ofera doar cateva calorii. Acest lucru face din ciuperci o parte ideala a unei diete cu continut scazut de calorii. Ciupercile contin doar 22 de kilocalorii la 100 de grame si din acest motiv pot fi consumate fara restrictii.

Desigur, acest lucru se aplica numai daca ciupercile sunt preparate cu un continut scazut de grasimi. Daca prajesti in multa grasime sau gatesti ciupercile intr-un sos de smantana bogat in calorii, adauga rapid o cantitate considerabila de calorii.

Zacusca de ghebe

Desi reteta este simpla si rapida, zacusca cu ciuperci are un gust minunat si te va scapa de gatit iarna, atunci cand vrei sa iei o gustare rapida sau vrei sa le servesti prietenilor tai ceva deosebit. Zacusca cu ciuperci poate fi inclusa si in compozitia diferitelor umpluturi pentru placinte sau cu piure de cartofi, care fac o combinatie grozava. Incearca si nu vei regret.

{{clean2}}

4 thoughts on “Cea mai buna reteta de zacusca cu ciuperci

  1. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol pentru ca mi-a oferit multe informatii noi si m-a determinat sa reflectez mai atent asupra subiectului. Recomand tuturor sa il citeasca pentru a intelege mai bine problematica discutata.
  2. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol si de modul in care au fost evidentiate diferitele aspecte ale subiectului. Este important sa discutam deschis despre astfel de teme pentru a ne forma o opinie informata.
  3. Consider ca autorul a abordat subiectul intr-un mod obiectiv si echilibrat, prezentand atat argumente pro cat si contra. Este important sa avem o gandire critica si sa nu acceptam informatiile fara sa le analizam.
  4. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Sunt de acord cu ideea ca este important sa ne informam corect si sa fim atenti la sursele de informatii pe care le accesam.

Comments are closed.