Frumusetea inseamna in primul rand sanatate si, nu in ultimul rand, ea vine din interior! Extractele din plante si substantele naturale au fost intotdeauna o parte a produselor cosmetice. Cu toate acestea, avantajul cosmeticele pure ayurvedice este acela de a fi 100% naturale, fara produse sintetice si fara conservanti.
Produsele ayurvedice respecta una dintre regulile de baza ale medicinii indiene, conform careia, pentru a avea o sanatate excelenta si pentru a incetini procesul de imbatranire, pe piele trebuie sa aplicam numai substante comestibile.

Ayurveda – combinatia dintre sanatate si ingrijirea perfecta a frumusetii

Ayurveda, intelepciunea legata de nutritie, frumusete si stare de confort, este un sistem de practici medicale holistice cultivat de mii de ani (2500 i.e.n), care isi are originea in India. Cuvantul „Ayurveda” inseamna „stiinta vietii”, este o combinatie unica de experiente si filozofie, care se concentreaza pe echilibrul dintre componente fizice, mentale, emotionale si spirituale, aspecte importante pentru sanatatea umana.

In cosmetica, Ayurveda ofera posibilitati minunate de sanatate intr-un mod cat se poate de agreabil. Produsele cosmetice etichetate ca ayurvedice respecta principiile vechi legate de frumusetea naturala si pot fi folosite nu doar pentru ingrijirea zilnica a pielii si a parului, dar si pentru tratarea multor probleme.

Unul dintre beneficiile majore este faptul ca ingredientele active biologic se absorb usor in straturile cele mai profunde ale epidermei si actioneaza la nivel celular.

Pentru a fi clasificate ca ayurvedice, produse trebuie sa respecte urmatoarele principiile de baza:
– Ingredientele utilizate trebuie sa fie naturale, obtinute din surse vegetale, cum sunt ierburile, fructele si arborii;
– Trebuie sa contina extracte sau uleiuri esentiale pure din plante traditionale ayurvedice recunoscute;
– Aromele artificiale, conservantii sau colorantii nu se regasesc in compozitia acestor produse. De asemenea, alcoolul si parfumul nu sunt permise;
– Cosmeticele ayurvedice nu trebuie sa contina uleiuri minerale, pesticide sau ingrediente de origine animala.

Cosmeticele ayurvedice – adevarate tratamente pentru par si piele

Prin faptul ca organismul raspunde extrem de bine la substantele naturale, in timp ce acesta opune rezistenta in asimilarea celor sintetice, componente naturale ale tratamentelor ayurvedice se bazeaza pe aceleasi principii ca si biologia corpului uman.

Asimilarea este proprietatea pielii de a permite patrunderea substantelor active in structura sa si de a le transforma apoi pentru a extrage beneficiile lor. Plantele si pielea sunt compatibile, se recunosc si se completeaza, o molecula vegetala isi va gasi intotdeauna locul in ansamblul de mecanisme ale pielii.

Produsele ayurvedice sunt unice prin calitatile lor cu adevarat terapeutice. Ingredientele naturale din care se obtin ajuta la prevenirea si tratarea diferitelor probleme ale parului, au un efect puternic de vindecare si rezolvare a unor probleme ale pielii cum ar fi ridurile sau acneea, rezultatele fiind rapide si de durata indelungata.

Sunt disponibile pentru intensificarea tineretii pielii, tonifierea si revitalizarea acesteia, netezirea imperfectiunilor sale, dar si cresterea nivelului de hidratare, restabilind prin urmare un aspect vizibil mai ferm si sanatos. Astfel de preparate vor proteja in mod activ pielea si vor preveni imbatranirea prematura a acesteia prin reactivarea celulelor care produc energia necesara tineretii sale.

Cosmeticele ayurvedice sunt adevarate tratamente pentru par si scalp. Confera stralucire, revitalizeaza parul tern sau degradat, previn despicarea varfurilor si lasa parul matasos si usor de pieptanat. Sunt hranitoare, stimuleaza radacina firului de par, intaresc foliculii, impiedica caderea parului si confera volum. Folosite cu regularitate previn unele infectii ale scalpului si elimina matreata.

Produsele ayurvedice – stil de viata sanatos si echilibrat

Ceea ce aduc in plus fata de produsele naturale pentru ingrijirea pielii, parului si corpului este importanta pe care o acorda unui stil de viata sanatos si echilibrat. Yoghinii care au promovat initial Ayurveda considerau ca starea de sanatate poate fi inteleasa ca un echilibru al celor trei energii primare: vata, pitta si kapha.

Vata reprezinta energia miscarii, pitta este transformarea energiei, iar kapha este energia care formeaza si sustine materia.

Cand acestea se afla in echilibru se mentine starea de sanatate. Atunci cand una dintre cele trei se afla in exces sau proportia sa este diferita in raport cu celelalte apare un dezechilibru care poate conduce la instalarea unei boli.

Experimentati cu metoda Ayurveda combinatia dintre confort, relaxare si ingrijirea perfecta a frumusetii!