Amenajarea unui birou acasa este o oportunitate pentru a invata sa lucram intr-un ambient diferit, unde cu siguranta vom da un randament mai bun si de care trebuie sa profitam la maxim.

Nu avem nevoie de un spatiu mare, important este sa ne simtim comod si motivati, asadar orice coltisor din casa poate fi perfect si practic.

Spatiul de lucru infuenteaza destul de mult productivitatea si chiar fericirea fiecaruia dintre noi, din acest motiv este foarte important sa gasim un echilibru.Trebuie sa fim ingeniosi si sa avem imaginatie pentru ca amenajarea biroului din casa noastra sa fie locul perfect, unde putem beneficia de zile excelente, in care stresul si incomoditatea sa nu isi aiba locul.

Daca ai in plan amenajarea unui birou in locuinta ta, iti oferim cateva idei de care sa tii cont pentru a obtine un mediu perfect in care sa lucrezi in armonie.

Foloseste aparate wireless si evita sau ascunde firele

Exista numeroase aparate de care ai nevoie in birou, cum ar fi telefon fix, imprimanta, xerox sau modem pentru internet. Toate acestea sunt disponibile in variante cu fir sau fara. Chiar daca e mai costisitoare, alege varianta fara fir pentru ca biroul sa nu fie inconjurat de cabluri.

Acorda o atentie sporita iluminatului

Lumina este esentiala intr-un birou, indiferent daca este unul acasa sau la locul de munca. In cazul in care iti propui sa amenajezi biroul acasa, incearca sa il amplasezi intr-un loc luminos, cu ferestre mari.

Incorporeaza in decor o lustra simpla cu abajur, ca sa creezi o atmosfera relaxanta atunci cand vrei sa iei o pauza. O lampa simpla pozitionata pe birou, cu lumina neutra, te poate ajuta sa te concentrezi mai bine asupra activitatilor tale.

Alege obiecte de mobilier simple

Biroul nu trebuie sa fie incarcat cu obiecte de mobilier colorate sau prea complicate. Alege simplitatea si opteaza pentru un birou maro, elegant, si un scaun ergonomic. Comanda un scaun de birou potrivit pentru acasa, dar si pentru masa la care va sta. Acestea trebuie sa se completeze si sa se integreze armonios in spatiul biroului.

Monteaza etajere sau o biblioteca

In functie de stilul incaperii si de spatiul disponibil, poti opta fie pentru polite sau etajere pe care sa le montezi pe perete, fie pentru o biblioteca in care vei putea pastra cartile necesare in domeniul tau de lucru si chiar niste cutii de depozitare pentru dosare si hartii utile.

Utilizeaza culori calde

Alegerea culorilor pentru biroul de acasa este un aspect pe care ar trebui sa punem accent. In spatiul destinat desfasurarii activitatii de zi cu zi este recomandat sa folosim culori calde, specialistii numindu-le culorile aducatoare de calm, relaxare, liniste si concentrare. Opteaza pentru alb, o culoare luminoasa care iti va oferi increderea, linistea si concentrarea de care ai nevoie pe care o poti combina cu gri, o culoare suava care ofera seriozitate in orice ambient.

Fa-ti curaj si amenajeaza-ti acasa biroul care sa indeplineasca toate necesitatile tale pentru a putea beneficia zi de zi de ambientul potrivit si pentru o mai buna desfasurare a activitatii.

{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Idei pentru amenajarea biroului de acasa

  1. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat diferite strategii si tehnici pentru gestionarea timpului. Aprecierea importantei echilibrului intre munca si viata personala mi se pare extrem de relevanta si cred ca ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare persoana.
  2. Articolul este foarte interesant si ofera informatii valoroase despre cum sa iti organizezi eficient timpul pentru a fi mai productiv. Sunt de acord cu ideea ca prioritizarea este cheia succesului si ca stabilirea unor obiective clare te poate ajuta sa iti atingi scopurile mai usor.

Comments are closed.