Tenul arata natural si proaspat atata timp cat se afla in echilibru. Acesta reactioneaza deosebit de sensibil la diferitele influente din exterior si din interior. Cand organismul nu mai poate contrabalansa efectul acestor stimuli, pielea isi pierde echilibrul natural. Ea devine fie uscata si hipersensibila, fie grasa si cu impuritati.
Fiecare dintre noi reactionam diferit la actiunea subtila a fiecarui produs. Este important sa observi ce se schimba si cum te simti. In acest fel vei descoperi gama de ingrijire care corespunde cel mai bine nevoilor pielii tale.
Natura ne inspira intotdeauna sa descoperim noi secrete de frumusete pentru tenul nostru. Pentru ca plantele si pielea sunt compatibile, se recunosc si se completeaza. O molecula vegetala isi va gasi mereu locul in ansamblul de mecanisme ale pielii. De aceea, cosmeticele naturale stimuleaza functia de autoreglare a pielii si transfera celulelor sale tot ce-i mai bun din componenta lor, pastrandu-i astfel frumusetea naturala.
Curatarea corecta a tenului
Cea mai importanta conditie pentru un ten sanatos si frumos este curatarea delicata si corecta, de preferat dimineata si seara. O piele bine curatata si tonifiata se regenereaza usor si frumos, oxigenandu-se corect la nivel celular. Seara indeparteaza machiajul si acumularile din timpul zilei pentru ca pielea ta sa se poata reface in timpul noptii.
De fiecare data cand adormi cu machiajul pe fata, fii pregatita sa te trezesti cu cateva luni mai in varsta. Cu siguranta, dupa o zi lunga si obositoare, singura dorinta este de a merge la culcare cat mai repede. Insa nu uita ca acest obicei nesanatos se va reflecta pe tenul tau. Fondul de ten, pudra, fardul de obraz si alte astfel de minunatii uitate pe ten iti blocheaza porii care se deschid in timpul somnului si astfel apar punctele negre, acneea si ridurile.
Nu uita sa inlaturi dimineata substantele si reziduurile inutile pe care pielea ta le-a eliminat in timpul fazei nocturne de regenerare. Ajuta-ti pielea sa-si recapete prospetimea si incepe-ti ziua cu un produs de ingrijire cu actiune delicata.
Un lapte demachiant natural va transforma demachierea intr-una din placerile zilei. Incearca un produs ce contine aloe vera, albastrele, extract de ovaz, musetel sau apa de trandafiri, ingrediente ce curata bland, ofera hidratare si asigura o ingrijire suplimentara.
Apa calcaroasa
Lotiunea tonica este foarte indicata in regiunile cu apa calcaroasa. Dupa curatare, umezeste un disc cu lotiune tonica cu albastrele, flori de tei sau trandafiri si indeparteaza resturile calcaroase ramase pe fata dupa spalare. Astfel vei evita iritatiile determinate de calcar.
Indepartarea machiajului ochilor
Uleiul de migdale este adecvat pentru indepartarea delicata a machiajului ochilor. Aplica cateva picaturi de ulei pe o discheta demachinta umezita si sterge usor urmele de machiaj de pe pleoapa inchisa. Indeparteaza rimelul cu grija de sus in jos si sterge inspre interior. Nu freca deoarece vei stimula formarea ridurilor.
Iar pentru a revitaliza ochii obositi foloseste un gel natural pentru ochi cu aloe vera. Acesta confera imediat un sentiment de prospetime, fiind potrivit pentru pielea sensibila si delicata si mai ales sub machiaj.
De asemenea, ochii obositi se relaxeaza rapid daca, dupa utilizarea cremei de ochi, aplici timp de 10 minute pe pleoapele inchise doua dischete demachiante imbibate in apa calduta. Totodata te vei simti si tu relaxata.
Prevenirea impuritatilor pielii
Impuritatile pielii, precum cosurile si punctele negre, pot fi eliminate cu o masca naturala purificatoare. Argila alba, argila verde, argila azteca sau argila Rhassoul sunt ideale ca masti calmante si remineralizante pentru ten. Sunt 100% naturale, actioneaza ca un detoxifiant excelent pentru piele, curata in profunzime, eliminand excesul de sebum.
Curatarea porilor in profunzime in baia de aburi
Rasfata-ti pielea din cand in cand cu o baie de aburi. Adaosul de ierburi (o mana la un litru de apa clocotinda) imbunatateste direct textura pielii: coaja de stejar inchide porii, musetelul calmeaza iritatiile, florile de tei si salvia purifica, cimbrul stimuleaza bland functiile pielii.
Acopera-ti capul cu un prosop de baie si apleaca-te asupra unui vas cu apa aburinda la o distanta confortabila. In caz de cuperoza (nas si obraji cu vene rosii proeminente) ai grija ca baia de aburi sa nu fie prea fierbinte. Dupa aproximativ 10 minute clateste fata cu apa rece. Tenul este acum pregatit pentru efectele de ingrijire ale cremelor hidratante.
Pentru a relaxa tenul seara in mod suplimentar, dupa aplicarea unei creme de noapte cu trandafiri, cufunda-ti fata pentru cateva minute intr-un prosop umed, cald. Ingredientele valoroase ale cremei de noapte isi vor amplifica astfel efectul binefacator.
Masajul facial
Aplica pe fata un ulei natural si hidratant pentru ten cu trandafiri, lotus, violete sau hibiscus. Aseaza-ti apoi degetul mijlociu si pe cel inelar pe unghiul exterior al ochiului, masand pometii obrajilor fara a apasa, pana la nas si apoi pe deasupra sprancenelor inapoi. Repeta de cateva ori aceasta miscare delicata ca o mangaiere. Masajul va stimula circulatia sanguina a tenului in jurul ochilor, avand un efect binefacator de relaxare.
Ingrijirea din zona gatului
Uleiul cu migdale este adecvat ingrijirii regeneratoare intensive a pielii fine din zona gatului. Distribuie pe gat ulei de migdale din abundenta si acopera cu o compresa calda si umeda. Vei simti o usoara incalzire a acestei zone. Indeparteaza uleiul dupa 10-15 minute cu un lapte demachiant delicat.
4 thoughts on “Sfaturi esentiale pentru un ten mereu tanar si sanatos”
Comments are closed.